تماس با ما

آدرس کارخانه پودرماهی گنو :کیلومتر 20 اتوبان بندرعباس سیرجان 09121257913
آدرس کارخانه پودرماهی جنوب : بندرعباس 500متر مانده به پایانه باربری 09121570878images

دفتر مرکزی:تهران خ توحید کوچه نادر پ 32 بالای آزمایشگاه دامپزشکی مرکزی

تلفن:66432602-66424769

فکس:66576243

موبایل مدیریت:09121570878  صالحی

پودرماهی جنوب

پودرماهی جنوب

بازدیدها: 1687

درباره ما

imagesشرکت پودرماهی جنوب به عنوان اولین کارخانه پودرماهی خصوصی در ایران در سال 1367 در شهرستان بندرعباس به بهره برداری رسید تا بتواند علاوه بر جمع آوری وتبدیل ضایعات  کارخانه تن ماهی شیلات بندرعباس وبازار ماهی بندرعباس که در آن زمان بصورت کاملا غیر بهداشتی یا به دریا ریخته میشد یا دفن می شد با تبدیل این موقعیت به فرصت علاوه بر کارآفرینی وایجاد شغل در منطقه محروم بندرعباس از خروج ارز جهت ورود پودرماهی از خارج از کشور سهم خود را ایفا کند و تاکنون این کارخانه توانسته است با 25سال سابقه در تولید پودرماهی جنوب پیشگام تولید پودرماهی با کیفیت وخالص در کشور وایجاد اعتماد در مصرف پودرماهی داخلی در مصرف کنندگان گردد واحد جدید این کارخانه با هدف تولید پودرماهی ممتاز از ماهییان صید شده دریای عمان وخلیج همیشه فارس وجداسازی پروسه تولید آن از پودرماهی ضایعاتی (پودرماهی جنوب)در سال 1388 با دریافت مجوزهایی لازم از صنایع شهرستان بندرعباس وپروانه بهداشتی از دامپزشکی شهرستان بندرعباس با هدف تتولید سالیانه 10000تن پودرماهی ممتاز از آبزیانن دریایی در کیلومتر 20 اتوبان بندرعباس سیرجان نرسیده به آبگرم گنو وبا مدیریت صالحی شروع به فعالیت نمود وتا کنون توانسته است با بهرهگیری از ماشینالات  جدید  و استادارد وسابقه 25 ساله در تولید پودرماهی قدمهایی خوبی در باز گرداندن  اعتماد در مصرف کنندگان پودرماهی ممتاز پروتئن بالا جهت مصرف پودرماهی داخی برداردامید است با کمک ایزد منان و پیشنهادات حمایتهای دوستان ومشریان ارجمند بتوانیم به هدف والای کالای  با کیفیت داخلی برای مصرف کننده ایرانی برسیم

بازدیدها: 881

درباره پودر ماهی

index

ودر ماهی از مکملهای غذائی و پروتئینی در تغذیه آبزیان می باشد و به واسطه ویژگیهای ذیل از اهمیت زیادی بر خوردار است :

 

1.    پودر ماهی یک منبع غنی پروتئینی می باشد .

 

2.  پودر ماهی از نظر دارا بودن اسیدهای آمینه ضروری همانند متیونین و لیزین که برای رشد و تولید اهمیت زیادی دارند ، غنی می باشند .

 

3.  انرژی قابل سوخت و ساز پودر ماهی نسبت به سایر منابع پروتئینی که در تغذیه آبزیان بکار برده می شود ، بالاتر بوده و حاوی 2850 الی 3000 کیلو کالری انرژی قابل سوخت و ساز   می باشد . این ماده بعنوان منبع انرژی برای آبزیان بسیار ارزشمند است زیرا چربی و پروتئین آن به راحتی از جداره دستگاه گوارش جذب می شود .

 

4.  پودر ماهی یکی از مهمترین محصولات فرعی حاصل از صنعت شیلات می باشد و حدود 95 درصد از ماده خام مصرفی در تهیه آن را موادی تشکیل می دهند که بطور مستقیم مورد استفاده انسان قرار نمی گیرد .

 

5.  پودر ماهی و سپس آب مغذی حاصل از آن منابع مناسبی جهت تامین پروتئین ، کلسیم ، فسفر ، ویتامینهای گروه )  B  ریبوفلاوین ، کولین ، B12 ) می باشد و در ضمن به علت وجود فاکتورهای ناشناخته رشد (UGF ) باعث افزایش رشد آبزیان می شود .

 

6.    پودر ماهی از تعادل اسیدهای آمینه در تطابق با احتیاجات آبزیان برخوردار است .

 

7.  پروتئین پودر ماهی با توجه به ماده خاص مصرفی و تکنولوژی تولید با درصدهای متفاوت بین 55% الی 72% موجود می باشد . پودر ماهی مرغوب معمولا بالاتر از 60% پروتئین دارند .

 

8.    ازت آزاد یا T.V.N  به تازگی پودر ماهی بستگی دارد و نباید از 130 میلی گرم درصد بیشتر باشد .

 

9.  چربی پودر ماهی بر حسب نوع ماهی از 4/3 تا 3/11 درصد متفاوت می باشد . چربی به علت افزایش فساد پذیری و بالا بودن امکان خودسوزی عامل منفی تلقی می شود . میزان چربی در  پودر ماهی باید کمتر از 10% باشد و برای نگهداری آن از آنتی اکسیدان استفاده شود .

 

خلاصه ای از روش تولید پودر ماهی به روش کانتنیوس یا پیوسته

 

روش کانتنیوس روشی است که در این سیستم مواد اولیه اندک اندک ولی به صورت پیوسته و بدون وقفه به روش پخت و پرس و خشک کردن صورت می گیرد و مدت تولید در این روش از ابتدای ورود مواد اولیه تا مرحله کیسه گیری و توزین کیسه ها حدود 40 دقیقه می باشد که با توجه به زمان اندک تولید کیفیت نوع محصول بالا می باشد .

 

1.  تحویلگیری : شامل دو دسته ضایعات کنسروی که شامل گوشت خرد شده و استخوان برگشت داده شده از کنسرو سازی می باشد و گروه بعدی نیز شامل ماهیهای غیرماکول و یا ماهیهائی که چندان مصرف انسانی ندارند ، می باشند . که بعد از تحویلگیری و شستشو توسط بالابر حلزونی به سمت سالن تولید هدایت می شوند .

 

2.  پخت : در این دستگاه که طول آن 4 متر است بار ضایعات از اطاق تحویلگیری توسط بالابر به این قسمت هدایت شده و از جداره دستگاه بطور غیر مستقیم تا حدود 170 درجه سانتی گراد و از داخل نیز بخار مستقیم تا دمای 220 درجه سانتی گراد به آن داده شده تا بار بصورت له شده و داغ بعد از 5 دقیقه وارد مرحله پرس شود .

 

3.  پرس : در این مرحله بار ضایعات به روش پرس حلزونی پرس شده تا حدود 70% خون ، آب و چربی آن گرفته شده و الباقی به صورت تفاله خشک وارد مرحله خشک گردد .

 

4.  خشک کردن : بار پرس شده در این قسمت که به طول 12 متر است و در دمای غیر مستقیم 180 درجه سانتی گراد می باشد به جلو رانده می شود که در آخر پودر حاصل کاملا خشک و داغ می باشد و به قسمت سرد کن هدایت می شود .

 

5.  سرد کن : در این قسمت پودر داغ توسط هوای سرد مستقیم و جداره سرد دستگاه که با سیستم خنک کن سرد می شود ، گرمای آن گرفته و در همین مرحله به مقدار 7 در هزار آنتی اکسیدان اضافه می گردد .

 

6.  آسیاب و کیسه گیری : پودر خروجی از سرد کن به طرف آسیاب هدایت شده و سپس توسط دستگاه پنومات و پرکن کیسه گیری می شود و بعد از توزین توسط سردوز ، گونیها دوخته و آماده می گردد .

 

مواد تغذیه از نظر علم تغذیه به دو دسته تقسیم می شوند : مواد معدنی و مواد آلی

 

مواد معدنی نیز خود به دو دسته تقسیم می شوند :

 

الف – عناصر ضروری شامل : 1 – عناصرعمده (macroelements  ) مانند کلسیم ، فسفر ، پتاسیم ، سدیم ، منیزیم ، کلر ، گوگرد

 

2 – عناصر کمیاب ( microelements ) مانند آهن ، مس ، کبالت ، منگنز ، روی و …

 

ب – عناصر غیر ضروری : مانند تیتانیوم ، سرب و ….

 

از بین عناصر معدنی کلسیم ، کاتیون بوده و فسفات ، آنیون می باشند . حلالترین و در عین حال قابل جذبترین شکل عناصر برای آبزیان پرورشی حالت ساده یونی اتم یا گروه یونی اتم است .

 

کلسیم فراوانترین عنصر معدنی موجود در بدن ماهیان و آبزیان پرورشی بوده و جزء مهم استخوان و دندان ماهیان و اسکلت خارجی سخت پوستان می باشد . به طوریکه 98% کل کلسیم بدن در استخوان و دندان و اسکلت خارجی قرار دارد . علاوه بر این کلسیم جزء لازم سلولهای زنده و مایعات بافتی است این عناصر برای فعالیت تعدادی از سیستمهای آنزیمی شامل آنهائی که در انتقال جریانات عصبی و همچنین انقباضات ماهیچه ای دخالت دارند ، لازم و ضروری است .

 

ویتامین ( D3 ) (کولکسیفرول ) ، جذب کلسیم را در روده به شدت افزایش می دهد . بنابراین برای جذب کلسیم از دستگاه گوارش آبزیان وجود این ویتامین ضروری است .

 

در کپور ماهیان به دلیل عدم وجود معده و غدد ترشحی اسید معده هنگامی که منبع کلسیم جیره پودر استخوان باشد جذب موثری توسط این ماهیان دیده نمی شود . بنابراین اگر منبع کلسیم از منو کلسیم فسفات و یا پودر میکرونیزه صدف معدنی ( فسیلی ) باشد قابلیت جذب کلسیم در دستگاه گوارشی این ماهیان به شدت افزایش می یابد .

 

علائم کمبود کلسیم در آبزیان پرورشی :

 

1.    تعویق رشد و کارائی ضعیف تغذیه

 

2.    کاهش مصرف غذا

 

3.    کاهش فعالت و افزایش حساسیت به استرسهای محیطی

 

4.    تغییر حالت در اسکلت داخلی و خارجی بدن

 

5.    نا هماهنگ و غیر عادی شنا کردن

 

6.    حساسیت به خونریزی داخلی

 

7.    کاهش طول عمر و افزایش تلفات

 

8.    کاهش تحریک پذیری اعصاب و بافت ماهیچه ای بدن

 

منابع تامین کلسیم مورد نیاز آبزیان پرورشی :

 

پودر ماهی ، پودر ضایعات کشتارگاهی دام و طیور و پودر استخوان منابع غنی کلسیم می باشند ولی ازآنجائی که کلسیم و فسفر این منابع به صورت تری فسفات کلسیم می باشد ، قابلیت دسترسی اندکی برای آبزیان پرورشی به خصوص کپور و میگو دارد .

 

قابلیت دسترسی به کلسیم معدنی بستگی به قابلیت حل نمک مربوطه داشته و با آن رابطه مستقیم دارد .

 

بنابراین منو فسفات کلسیم به همراه پودر صدف میکرونیزه غنی شده با ویتامین ( D3) بهترین منابع تامین کننده کلسیم و فسفر برای آبزیان پرورشی می باشد .

 

بازدیدها: 1230